Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Η επιβολή μιας μυθοπλασίας

Οι έχοντες έστω και κατ' ελάχιστο ενσκήψει στα χριστιανικά κείμενα, διαπιστώνουν με την πρώτη ματιά δύο πράγματα:
α) Είχαν μια άλλη εντύπωση πριν την ανάγνωσή τους και
β) Πάρα πολλά τα έχουν κάπου ξανακούσει.
Βασικά οι διαπιστώσεις αυτές ή μάλλον η δυνατότητα να της κάνει κανείς αφορούν μόνο λίγες χιλιάδες των ανθρώπων παγκοσμίως. Αυτό συμβαίνει για δύο πάλι λόγους:
1) Οι Έλληνες μένουν σταθερά αμόρφωτοι σε μεγάλο ποσοστό, με την πραγματική έννοια του όρου και ως εκ τούτου απεχθάνονται τα βιβλία και το διάβασμα που τους θυμίζει την έλλειψή τους αυτή.
2) Ο υπόλοιπος κόσμος είναι ανίκανος να διαβάσει τα χριστιανικά κείμενα αλλά και αυτά της Αρχαίας Ελληνικής γραμματείας λόγω αλλοίωσης της αρχικής ελληνικής στις σημερινές διαλέκτους(θα εξηγηθεί πιο κάτω). Έτσι αρκούνται σε ανόητες, υποβολιμαίες, φτιαχτές αποδόσεις των κειμένων που φυσικά δεν αξίζουν ούτε το βάρος τους σε χαρτί.
Προσπάθειες ακριβούς μεταφοράς υπάρχουν αλλά πως αλήθεια να καταλάβει κάποιος που διαβάζει από μετάφραση ότι το ρήμα "Μακάρω" και ο "Μακάριος" δεν σημαίνει τον ευτυχισμένο αλλά αυτόν που έρχεται από μακριά, όπως ανέλυσα στο blog μου "ο Περίπλους" όταν είναι σε μετάφραση; Δεν γίνεται.
Γι' αυτό φίλοι μου εξακολουθώ να πιστεύω και κάθε μέρα και περισσότερο ότι βρισκόμαστε στο κέντρο του κόσμου, λόγω της γλώσσας μας.
Ας επανέλθουμε όμως στην Χριστιανική μυθοπλασία και το πως επιβλήθηκε.
Το πρώτο που απειλούσε όπως καταλάβατε την ύπαρξή της δεν ήταν άλλο από την ύπαρξη αυτών των ίδιων των Ελλήνων. Όμως μετά την καταστροφή και τον εκφυλισμό που έπαθαν, όταν για τελευταία φορά που είχαν την ανάλογη δύναμη εμφανίστηκαν ως "ΙΞΩΣ", ήταν αδύνατη η επιβολή. Φυσικά τα σχέδιά τους δεν σταμάτησαν εκεί και μια και η υποδούλωση της Περσικής αυτοκρατορίας, μέσω του κρεβατιού του Δαρείου, και η πλήρη καταστροφή της Ελλάδος δεν στέφθηκε από επιτυχία ήρθε η πνευματική υποδούλωση μέσω του λεγόμενου χριστιανισμού που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η εξωτερική εικόνα του εβραϊσμού.
Αυτά άλλωστε τα έχουν πει και άλλοι και δεν ωφελεί η επανάληψή τους.
Με τον σκοταδισμό και την υποδούλωση των πληθυσμών που μιλούσαν ελληνικά από τον χριστιανισμό επιτεύχθηκαν ταυτόχρονα πολλαπλοί στόχοι όπως :
1) Η ανυπαρξία μόρφωσης των πληθυσμών
2) Η αποκοπή τους από το παρελθόν
3) Η μη σύνδεσή τους με τις υπόλοιπες ομάδες που μιλούσαν ελληνικά(όπως οι λεγόμενοι Βούλγαροι και Σλαύοι)
Παράλληλα τα επόμενα χρόνια αναπτύχθηκαν και στηρίχθηκαν εξόφθαλμα φανταστικές ιστορίες, εφαρμόζοντας από την μια το δόγμα πες πολλά στο τέλος κάτι θα μείνει και από την άλλη αυτοί που γνώριζαν και θα μπορούσαν να τις ανατρέψουν με στοιχεία βρίσκονταν κάτω από την επιβολή του πιο ισχυρού ναρκωτικού. Της θρησκείας.
Ένα μόνο σημείο δεν μπόρεσαν να ελέγξουν και δικαίως το θεωρούν ως την μεγαλύτερη καταστροφή της ιστορίας τους και αυτό ήταν η μετάφραση των Ο΄ όπως βέβαια, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό η γραφή των υπολοίπων στα ελληνικά.
Για το τελευταίο βέβαια έγκαιρα έκαναν τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. Έτσι η λεγόμενη πρώτη οικουμενική κατέστρεψε όλα τα κείμενα που δεν συμβάδιζαν με την ψευδολογία και τα ονόμασε αιρετικά μια και η τότε νεοσχηματιζόμενη θεότητα του Ιησού δεν θα άντεχε ούτε λεπτό στα πραγματικά βιογραφικά του στοιχεία. Είναι ενδεικτικό άλλωστε που τόσα χρόνια με τόσες προσπάθειες, τόσο χρήμα και τόσους υπόδουλους βαστάζους δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα αντίγραφο των λεγόμενων ιερών τους βιβλίων νεώτερο του 2ου αιώνα. Ίσως μάλιστα μια πραγματική έρευνα αποδείκνυε ότι ούτε τότε ακόμη είχαν γραφτεί αλλά πολύ αργότερα.
Παρ' όλη όμως την τόση κινητοποίηση η εξέλιξη των πραγμάτων και η απελευθέρωση και δημιουργία του νεώτερου ελληνικού κράτους έφερε ένα ακόμη εμπόδιο γι' αυτούς και έναν γρίφο προς επίλυση. Πως θα μπορούσαν να υπνωτίσουν τόσους ανθρώπους ώστε να μην μπορέσουν ποτέ να ανοίξουν τα μάτια τους.
Οι δρόμοι και οι τακτικές κινήσεις πολλές. Ξαφνικά από το πουθενά άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους θεωρίες που υποστήριζαν ότι ο ελληνικός πολιτισμός γεννήθηκε "εχθές". Έτσι χρονολογήθηκε από τους λεγόμενους χριστιανούς αρχαιολόγους η αρχή του γύρω στο 1000πχ(η χρήση του όρου πχ γίνεται για κατανόηση όλου του κόσμου μια και η χρονολόγηση αυτή είναι λανθασμένα η κρατούσσα) ή 3000 χρόνια από σήμερα(α.σ).
Αυτό έφερε δύο αποτελέσματα:
Την δυνατότητα να υποστηρίζουν ότι είναι πολύ πιθανών να είναι ο πρώτος λαός και ....
Την δυνατότητα να υποστηρίζουν ότι τα κείμενά τους είναι αυθεντικά.
Για να δέσουν την υπόθεση αυτή επιστράτευσαν άλλες δύο ανυπόστατες θεωρίες. Αυτή περί ινδοευρωπαίων και αυτή περί σλαυικής καταγωγής των σημερινών Ελλήνων. Ταυτόχρονα αφού ένας ανεκδιήγητος και αμόρφωτος Γάλλος παπάς δημοσίευσε την περί Ομήρου ανοησία του που έγινε άμεσα θέσφατο ένας άλλος Γάλλος πάλι ανακοίνωσε την γλωσσολογική του θεωρία περί μη υπάρξεως της ιστορίας των γλωσσών.
Όλες αυτές οι ανεκδιήγητες ανοησίες θα προκαλούσαν το γέλιο και μόνο σε έναν άλλο κόσμο αλλά σε αυτόν που είναι σχεδόν όλα τα μέσα προβολής ελεγχόμενα δυστυχώς στηρίχθηκαν ως αποκαλύψεις εξ ουρανού.
Η επόμενη κίνηση έγινε στο εσωτερικό.
Δουλοπάροικοι κυβερνήτες μετέτρεψαν τον προδοτικό ρόλο του συνόλου της εκκλησίας σε ψευδολογία προσφοράς και επέβαλαν στους Έλληνες να συνεχίζουν να καταδυναστεύονται.
Για όσο τα πράγματα ήταν έτσι ελεγχόμενα ώστε να μην υπάρξουν αρνητικές γι' αυτούς εξελίξεις έμειναν όλα στάσιμα. Όταν όμως έγινε φανερό ότι η αλλαγή σκηνικού το '74 θα επέφερε και ευρύτερες αλλαγές σε ένα βράδυ το δίχτυ που είχαν στήσει τόσα χρόνια τα ενεργούμενά τους μπήκε σε εφαρμογή και η δημοτική έγινε η κύρια γλώσσα.
Αυτό συνέβηκε γιατί από την μια με την δικαιολογία της μετατροπής στην δημοτική θα αλλοίωναν τις λέξεις σε μεγάλο βαθμό που κανείς δεν θα μπορούσε σε 100 χρόνια να διακρίνει πια την ετοιμολογία τους και άρα πετύγχαναν από την άλλη την αλλοίωση των εννοιών που ήταν και είναι ο αντικειμενικός τους σκοπός για να μετατρέψουν την δική τους ψευδή πραγματικότητα σε αντικειμενική.
Ταυτόχρονα η έρευνα και η γνώση θα περνούσε στα χέρια μόνο των λεγόμενων ειδικών που είναι ελεγχόμενα πιόνια μια και η ανέλιξή τους εξαρτήθηκε και εξαρτάται από τις καλές τους σχέσεις με την εξουσία και μόνο και όχι από τα όποια προσόντα τους.
Στα τελευταία χρόνια μια ακόμη μόδα αυτή των greekenglish αλλά και η επίσημη θέληση κάποιων να επιβάλουν την λεγόμενη λατινική αλφάβητο ήρθε για να συμπληρώσει την εικόνα.
Όντως λοιπόν οι ελληνόφωνες πληθυσμοί αποτελούν το αντίπαλο δέος. Όμως τι κάνουμε εμείς γι' αυτό;
Γνώση και μόνο γνώση. Αν βγεις σε "πόλεμο" είναι πολύ πιθανόν ο αντίπαλος να διαθέτει πολλά και καλύτερα όπλα, δύναμη απίστευτη και χιλιάδες παρατρεχάμενους.
Εκεί που δεν μπορούν να κερδίσουν δεν είναι η βία αλλά η γνώση.
Ένα κύμα γνωσιολογίας πρέπει να εξαπλωθεί παντού και να σαρώσει όλες αυτές τις σαθρές κατασκευές και αυτό θα γίνει όχι ακολουθώντας μύθους και τα λεγόμενα του ενός και του άλλου, μηδέ των δικών μου εξαιρουμένων, αλλά με μελέτη των πηγών.
Ευτυχώς ακόμη στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά βιβλία αυθεντικά αλλά και λεξικά που θα σας βοηθήσουν μέχρι να αποκτήσετε "ρυθμό". Ποιος ξέρει ίσως είναι κοντά η επαναφορά στα αρχαία ελληνικά.
Ανοίξτε το μυαλό σας σε λύσεις που δεν σας προσφέρονται στο πιάτο για να σας παρασύρουν ακόμη και ενδυόμενες τον μανδύα της φίλιας κατεύθυνσης.
Να θυμάστε πάντα το σοφό ρητό του Arthur Conan Doyle που μέσω του ήρωά του Sherlock Holmes μας άφησε:
"Αν απορρίψεις το αδύνατο αυτό που μένει, όσο κι απίθανο και αν φαίνεται είναι η αλήθεια"
Καλημέρα σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: