Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Γιατί δεν μπορεί να υπάρχει ο ...Θεός

Αγαπητοί φίλοι
Με αφορμή τις ημέρες αυτές και τις γνωστές ανοησίες που ακούγονται θέλησα να κάνω μια παρέμβαση, έστω και μετά την Κυριακή για να σεβαστώ τους πλανημένους φίλους μας, για να προσπαθήσω να βάλω τα πράγματα στην θέση τους. Δεν θα ασχοληθώ με τα επιμέρους γιατί πραγματικά αν και μπορεί κανείς να προστρέξει τόσο στην λογική όσο και στα ευρήματα, η πλύση εγκεφάλου μαζί με τον φόβο είναι τόσο μεγάλη που όλοι αρνούνται να ανοίξουν απλά και τα μάτια τους στον φόβο ότι μπορεί να δουν την αλήθεια. Το κέντρο του ενδιαφέροντός μου θα είναι η ύπαρξη του ίδιου του Θεού, έτσι τουλάχιστον όπως αυτός προσδιορίζεται στην νεοελληνική-χριστιανική του έκδοση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ύπαρξη ή μη του όποιου Θεού δεν αποκλείει ή μάλλον δεν έχει καμία σχέση με την ύπαρξη οντοτήτων που μπορεί να έχουν σε σχέση με τον άνθρωπο τεράστιες δυνάμεις. Όμως αυτοί δεν είναι Θεοί, με την χριστιανική άποψη.
ΕΝΑ: Φτιάξε και συ έναν κόσμο.Μπορείς.
Ο Θεός λοιπόν θα πρέπει να είναι ένα ον "πανταχού παρών και τα πάντα πληρών", "παντογνώστης", "πανάγαθος" (με την νεοελληνική έννοια)και όλα αυτά τα "παν" που έχουμε ακούσει κατά χιλιάδες.
Ο Θεός επίσης, ως κτίστης του κόσμου, σύμφωνα με την επίσημη άποψη,πριν αρχίσει το έργο του για την δημιουργία του κόσμου ήταν μόνος του. Αυτός ήταν που δημιούργησε τα πάντα(σύμφωνα πάντα με την χριστιανική άποψη).
Μέχρι εδώ ελπίζω ότι δεν υπάρχει κάποια αντίρρηση.
Η συνέχεια μας επιφυλάσσει μια έκπληξη. Ο Θεός αποφασίζει να φτιάξει τον ορατό κόσμο. Αφήνοντας το "πώς" μπαίνεις στο "γιατί".
Γιατί ένας θεός αποφασίζει να πλάσει τον κόσμο;
Νιώθει φόβο ή μοναξιά;
Μα ο θεός ως τέλειος δεν έχει συναισθήματα. Μπορεί να είναι θετικός ή αρνητικός αλλά δεν έχει άλλες αποχρώσεις. Άρα δεν έχει ΚΑΜΙΑ ανάγκη να δημιουργήσει κάτι άλλο. Κατά καιρούς ακούστηκαν διάφορες εκδοχές, ότι θέλησε να γνωρίσει τον εαυτό του ή διάφορα άλλα, αλλά τι ανάγκη έχει ένας τέλειος Θεός; Εκτός αν δεν είναι τέλειος! Τότε να μας το πουν καθαρά!
Δεν έχει λοιπόν κανένα μα κανένα ενδιαφέρον ή και ανάγκη για να δημιουργήσει οτιδήποτε. Τα ερωτήματα που μπορεί να σας γεννιούνται αφορούν ανθρώπους και την συμπεριφορά τους όχι Θεό.  Άρα ο Θεός, αν υπήρχε, δεν θα είχε φτιάξει κανέναν κόσμο.
ΔΥΟ: Υπερβαίνοντας και το παράλογο.
Ας κάνουμε όμως μια υπέρβαση, ακόμη και στο παράλογο, και ας υποθέσουμε ότι αυτό το ον ο Θεός σκεφτόταν για κάποια δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου να φτιάξει ένα αντίγραφο του εαυτού του, όπως ισχυρίζονται και να το βάλει στο κέντρο μιας δημιουργίας για να το βλέπει και να χαίρεται πόσες πιθανότητες δίνεται στο να ήταν το αντίγραφο αυτό ένα κακέκτυπο με χιλιάδες μειονεκτήματα που να φτάνει σε σημείο να αγνοεί και να "φτύνει" τον δημιουργό του; Υπάρχει έστω και μία περίπτωση ένας Θεός να μην μπορεί να δημιουργήσει ένα τέλειο πλάσμα; Του έλειπε η γνώση; Όχι γιατί είναι παντογνώστης. Του έλειπε η ικανότητα; Όχι γιατί είναι Θεός. Άρα ο Θεός δεν μπορεί να δημιουργήσει προβληματικές δημιουργίες γιατί απλά ...είναι Θεός. Υπάρχει όμως τέλεια δημιουργία; Όχι. Άρα δεν μπορεί να υπάρχει Θεός.
ΤΡΙΑ: Φορώντας την άσπρη μπλουζίτσα που κουμπώνει από πίσω
Ξεπερνάμε λοιπόν το προηγούμενο επίπεδο του παραλογισμού και φτάνουμε στην μεγάλη ώρα που φοράς το άσπρο μπλουζάκι που κουμπώνει με ιμάντες από πίσω μαζί με τα χεράκια. Σε αυτό το επίπεδο λοιπόν και λίγο πριν γυρίσουν τον διακόπτη για να περάσουν τα Volt μέσα από το σώμα μας, δεχόμαστε ότι ο Θεός έφτιαξε έναν κόσμο τόσο ατελή που ο κατάλογος μόνος θέλει χρόνια για να διαβαστεί. Ας εξετάσουμε λοιπόν το γιατί να μπει σε αυτήν την διαδικασία μια και τα υπόλοιπα λογικά ερωτήματα σταματάνε μόλις περάσεις σε αυτό το επίπεδο.
Ένας Θεός φτιάχνει έναν ατελή άνθρωπο και έναν ατελή κόσμο να περιστρέφετε γύρω του. ΓΙΑΤΙ;
Απαντήσεις:
1) Ο Θεός δεν πέρασε από ταχύρρυθμα του ΟΑΕΔ και δεν ήξερε πως να τον φτιάξει τέλειο. Γιατί ως γνωστόν από τον ΟΑΕΔ βγαίνεις ...θεούλης. Άρα ΔΕΝ είναι Θεός (Ούτε και θεούλης).  
2) Ο Θεός μας έφτιαξε ατελείς για να μας δώσει την δυνατότητα να γίνουμε τέλειοι.
Ακόμη και στην στιγμή που τα Volt χτυπάνε το κορμί μας και αρχίζουμε να χτυπιόμαστε σαν δεκάδες χτυπητήρια Φραπέ δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ένας Θεός φτιάχνει ανίκανους ανθρώπους με σκοπό να τους βλέπει να μπαίνουν σ' έναν μάταιο αγώνα για να ικανοποιήσει τι; Την χαιρεκακία του; Την ανοησία του να φτιάξει έναν ατελή κόσμο; Απλά για να διασκεδάσει; Άρα δεν υπάρχει θεός.
3) Ο Θεός μας έφτιαξε τέλειους αλλά ο άνθρωπος έπεσε από τον Παράδεισο.
Εδώ σηκώνουμε τα χέρια μας ψηλά. Αν ήταν παιχνίδι θα ήταν "φιδάκι" και μόλις θα γυρνούσαμε στην παράγραφο ΕΝΑ γιατί ένας τέλειος Θεός ή άνθρωπος δεν μπορεί να διαθέτει τέτοια συναισθήματα ώστε να ψάχνει να ανατρέψει τον κόσμο του για να τον αντικαταστήσει με κάτι άλλο άγνωστο. Ούτε βέβαια θα υπήρχαν φίδια ή μύδια που θα μπορούσαν να σε μεταπείσουν γιατί απλά θα ήσουν τέλειος. Άρα δεν υπάρχει Θεός.
Από όλα τα παραπάνω προκύπτει το αναντίρρητο συμπέρασμα ότι ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Αντιρρήσεις δεκτές.
Υ.Γ 1.Το ότι υπάρχουμε δεν αποτελεί απόδειξη γιατί υπάρχουν ή μπορεί να υπάρχουν πολλές άλλες λειτουργικές υποθέσεις.
Υ.Γ 2. Η αδυναμία να φτάσουμε στην στιγμή της γέννησης του κόσμου ή στο ""γιατί" επίσης δεν αποτελεί απόδειξη του Θεού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: